A világ legkeményebb túlélőtúrája a SuperTV2-n!

Magyarországról csak a TV2 kamerája tudósíthat az egyik legismertebb alaszkai kutyaszánhúzó versenyről. Balogh Ottó szánhajtót Váczi Gergő kísérte el a közel 1700 km-es túrára, aminek tizenhat kutyával vágott neki a sportoló. A nem mindennapi alaszkai kaland kulisszatitkait, a magyar induló küzdelmeit, s hogy végül mi vezetett a verseny feladásához, a TV2 Csoport csatornáin követhetik a nézők.

Március elején a legjobb szánhúzó kutyák és hajtóik Alaszkában álltak rajthoz az Iditarod versenyen. A közel 1700 km-es túra hatalmas kihívást jelent, elképesztő sportteljesítmény. Az egyetlen magyar induló, Balogh Ottó egy éve készült a megmérettetésre. Összesen tizenhat kutyával vágott neki a távnak.

„Ez a világ legkomplexebb sportága: ellenállónak, keménynek kell lenni ahhoz, hogy az ember ezt bírja: a hideget és a kialvatlanságot, hiszen ezen a versenyen egy-másfél órákat pihenünk naponta, a többi pedig munkával telik mínusz húsz, harminc, negyven fokban. Maga a verseny egy ultramaratonnak felel meg, hiszen 1700 kilométert teszünk meg ezekkel a kutyákkal” – mondta Balogh Ottó az utazás előtt. A sportember gyerekkorában, regényeket olvasva határozta el, hogy egyszer az életben elindul egy kutyaszán-versenyen Alaszkában.

A nem mindennapi versenyre Ottót Váczi Gergő is elkísérte, hogy útjuk, és a verseny minden pillanatát rögzítsék és megmutassák.

„Most épp a családdal vagyunk síelni, ami felfogható egyfajta felkészülésnek is. Szokom a hideget és még az indulás előtt kihasználom az utolsó szabadnapokat, hogy velük legyek” – mesélte viccelődve Váczi Gergő az indulás előtti napokban. – „Komolyra a fordítva a szót, nagyon várom az utat, ez egy hatalmas kaland lesz, nagyon izgatott vagyok, hiszen az ember nem jut el minden nap ilyen tájakra. Dokumentumfilmeket nézek, interjúkat olvasok, informálódom a versenyről, és hogy mi vár rám Alaszkában. Abban azért biztos vagyok, hogy ez egy olyan túra lesz, aminek minden momentumára nem lehet felkészülni, de éppen ettől olyan izgalmas” – tette hozzá a riporter-műsorvezető, aki akkor még nem is sejtette, milyen küzdelemnek lesz szemtanúja, hiszen Balogh Ottó feladni kényszerült a versenyt.

A vadregényes alaszkai túrát, illetve hogy mi vezetett a drámai döntéshez, azt az Édes Élet legújabb epizódjaiban, március 20-24-ig láthatják majd a nézők a SuperTV2-n.

Címkék:

2017. március 20. 13:54© 2018 TV2 Zrt.    |    Adatkezelési szabályzat    |    Impresszum

POWERED BY NEOPORT CORE CMS