Várkonyi Andrea és Szalay Balázs alaszkai kalandjai a SuperTV2-n

Március 24-én és 25-én a világ legkeményebb kutyaszánhúzó versenyéről láthatnak összefoglalót a SuperTV2-nézői. Az Iditarodról Várkonyi Andrea és Szalay Balázs készítettek izgalmas élménybeszámolót, miután több napon keresztül követték a mezőnyt.

Szalay Balázzsal kapcsolatban talán senkinek sem újdonság, hogy a sivatagban éppen úgy otthon érzi magát, mint 3600 méter fölött a hegyekben, vagy az alaszkai hómezőkön. A Micsoda Nők! műsorvezetője, Várkonyi Andrea is jó néhányszor bizonyította már vagányságát – nem kell messzire menni, éppen Szalay csapatában az Opel Dakar Team színeiben versenyzett végig egy bajnoki szezont terepraliban. Ők ketten nemrég útnak indultak a világ leghíresebb kutyaszánhúzó-versenyére, az Iditarodra és jó néhány napon keresztül motoros szánnal kísérték a mezőnyt. A Yukon-folyó völgyében, hálózsákokban húzták majd meg magukat éjszakára, hogy azután nappal újra útra keljenek és testközelből mutassák be ezt az embert és kutyát egyaránt próbára tevő megmérettetést a Magyarok az alaszkai vadonban címmel.

Az Iditarod kutyaszánhúzó versenyt - amit a sportág világbajnokságának tartanak - 1973 óta rendezik meg Alaszkában, részben azonos útvonalon és bár ez a világ egyik legextrémebb kihívása, minden évben hatalmas iránta az érdeklődés. Idén 68 vállalkozó kedvű hajtó készült fel arra, hogy bizonyítsa tudását a 998 mérföldes távon. A címvédő Mitch Seavey 58 éves, bár Minnesotában született, családjával 1963-ban Alaszkába költözött és akkoriban vált hajtóvá is. Édesapja, Dan is rajthoz állt az Iditarodon, úgyhogy elhatározta, egy napon ő is szeretné kipróbálni magát ezen az elképesztő viadalon. Ez annyira jól sikerült, hogy Mitch Seavey azóta a viadal háromszoros győztese. Négy fia közül három ugyancsak követi a családi tradíciót. Vele is találkozott Szalay Balázs és Várkonyi Andrea, miközben kísérőként maguk is megpróbáltak megfelelni a kihívásnak, amit a mínuszok, a hó és a jég jelent.

Magyarok az alaszkai vadonban – március 24-én 11 órától és 25-én 11:20-tól a SuperTV2 műsorán
© 2019 TV2 Zrt.    |    Adatkezelési szabályzat    |    Impresszum

POWERED BY NEOPORT CORE CMS